poniedziałek, 28 lipca 2008

Rewolucyjna technologia wędzenia.


Rewolucyjna technologia wędzenia.

Witam w świecie wyszukanej kuchni. W tym artykule pragnę zaprezentować nowatorskie rozwiązania dotyczące wędzenia. Proces wędzenia można unowocześnić i zautomatyzować także w kameralnych warunkach i za przystępną cenę. Przedstawiam nowoczesną wędzarkę produkującą ciągły czysty dym. Bradley Smoker to amerykańska wędzarnia przeznaczoną do użytku na wolnym powietrzu. Urządzenie umożliwia gotowanie oraz pieczenie, w zimnym i gorącym dymie. Urządzenie działa niezwykle efektywnie przy minimalnym nakładzie pracy i środków. Dym z Bradley Smoker daje dym nawet czterokrotnie czystszy niż wytworzony w tradycyjny sposób. Zapobiega wytwarzaniu gazów o wysokiej temperaturze i kwasów dzięki automatycznemu wygaszaniu. Urządzenie spełnia wysokie wymagania klientów w Europie i Ameryce Północnej. Do wyboru jest 9 różnych wkładów drzewnych: olcha, jabłoń, hikora, wiśnia, klon, dąb, jadłoszyn, orzesznik pekan oraz mieszanka specjalna. Więcej informacji praktycznych oraz danych technicznych napiszę niebawem w moim następnym artykule.