poniedziałek, 31 sierpnia 2009

Wilk stołowy model EMS 70.

Jedno z topowych urządzeń firmy Edertal i najlepsze w swojej klasie. Urządzenie pozwala na szybkie i wydajne rozdrabnianie surowców spożywczych, takich jak mięso surowe i gotowane, słonina, podroby i ryby, zapewniając jednocześnie wysoką jakość przerobu trudno osiągalną innymi metodami.

Dane techniczne:
 Ø gardzieli: 70 mm
 Zasilanie 230V, 50Hz
 Moc silnika: 600 W
 Zestaw tnący Unger R 70
 Pojemność misy załadowczej: 3 litry
 Wymagana powierzchnia 350 x 190 mm
 Wydajność: max do 150 kg / godz.
 Szybkość ślimaka: 140 U/min
 Waga: ok. 20 kg

Wilk dostarczany jest w stanie gotowym do podłączenia wykonany w całości ze stali nierdzewnej. Idealnie dopasowana gardziel wilka do zwojów ślimaka z trój częściowym zestawem tnącym, daje idealny efekt rozdrabniania. Cechą charakterystyczną tych urządzeń jest możliwość za pomocą kilku prostych ruchów zdemontowania gardzieli wilka i w całości jej umycia.
Maszyna spełnia wszelkie normy Unii Europejskiej, m.in. normy związane z Bezpieczeństwem i Higieną Pracy. Urządzenie pochodzi z kraju będącego członkiem UE oraz posiada certyfikat CE.
Wilk pracuje na bazie zestawu tnącego w systemie Unger o średnicy 70mm. W skład wchodzą następujące elementy: szarpak, dwustronny nóż 4 ramienny, siatka 3mm oraz pierścień dystansowy.


Oprzyrządowanie dodatkowe:

W standardzie znajdują się 3 tarcze robocze. Szatkownica jarzyn
Służy do rozdrabniania wielu rodzajów produktów, takich jak: ziemniaki, kapusta, cebula, ogórki, marchew, pomidory, pory, grzyby, pieprz, owoce, orzechy, czekolada, suchy chleb, sery twarde. Umożliwia przetwarzanie dużych ilości surowca w krótkim czasie na: plasterki, plasterki pofalowane, paski, wiórki, cięcie w kostkę. Wykonana ze stali nierdzewnej.


plaster 3mm rozdrabniająca w wiórki 2,4mm rozdrabniająca w wiórki 3mm
Bogaty wybór tarcz dodatkowo zwiększa możliwości zastosowania tego urządzenia.


Przystawka do cięcia w paski VS 25

wałek tnący 5mm paski umożliwia cięcie mięsa lub innych produktów na paski (np. produkcja sałatek z pozostałych odcinków kiełbas na sklepie).

Przystawka do wyrobu kiełbas

składająca się z pierścienia oraz lejka do nadziewania fi 16 mm (dostępne są inne rozmiary lejków )